“eteti magát”

Karácsonyváró Beával: Narancsos-kakaós kuglóf

Nem tudom, miért, de a kuglóf és én soha nem voltunk barátok. Nem is ez a jó szó… Inkább soha nem kerültünk kapcsolatba egymással. Az ok, amiért mégis nekiláttam az elkészítésének, amolyan a gombhoz a kabátot, vagy a kulacshoz a biciklit (ez utóbbi tényleg így történt…) tipikus esete. Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam ezt az elképesztően csodás kuglófformát egy képen, és beleszerettem. És ha már így alakult, naná, hogy egy ilyen nélkül és sem élhetek, hát be is szereztem egyet. Aztán miv... tovább

Édes-savanyú csirke gyömbérrel és ananásszal

Korábban nem nagyon rajongtam a hús és gyümölcs kombinációjáért. Viszont egyszer egy ilyen vacsival vártak haza és megfőztek vele. Azóta megtanultam ezt az édes-savanyú receptet. Mi így szeretjük. :) tovább

A Demeter Chocolate szaloncukor-csomagjai gazdára várnak! Nyerjetek egyet!

Kedden Feri megosztotta velünk szubjektív szaloncukor tesztjének tapasztalatait (ITT). Az első helyezést elért Demeter Chocolate manufaktúra is felfigyelt az eredményre. A kézműves családi cég egyik tulajdonosa, Zsuzsa olyan kedves és nagylelkű volt, hogy felajánlott három kézműves édességcsomagot az Igenélet olvasóinak, nehogy csak Ferinek jusson már a jóból. Van kedvetek játszani? Nyerjetek egy csomagot! tovább

Best of Hungarian „szalonczukkedli” - Gurméman Nagy Szaloncukor Tesztje

Ebben most nem akartam kompromisszumokat kötni: annyi ócska, gejl szaloncukrot ettem már az életemben és "kóstoltam elő", hogy úgy döntöttem, ami említésre sem méltó, azt tényleg nem fogom megemlíteni. A szaloncukor nemcsak azért fontos, mert szép hagyomány, hanem azért is, mert sok gyermek ebből az alkalomból találkozik először a csokoládéval. Már csak ezért is legyen jó és minőségi! Íme a legjobbak, de azért köztük is vannak különbségek. tovább

Karácsonyváró Beával: Gasztroajándékok saját kezűleg

Mivel szívesen készítek ajándékokat saját kezűleg, így nagyon szeretem a gasztroajándékokat is. Amellett, hogy igazán az ajándékozott ízlésére készíthetjük őket, nem is kell hónapokkal előre dolgoznunk. Persze, ezzel senkit nem akarok arra biztatni, hogy bármit is hagyjon az utolsó néhány napra, de azért előfordul, hogy a nagy, karácsony előtti forgatagban elmarad valami. Ilyenkor bizony jól jön néhány olyan ötlet, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetsz, és még nagyon vásárolnod sem kell... tovább

Gyerekjáték, de tényleg: mediterrán fűszeres csirke

Egyik kedvenc tévéműsorunk az Amerikai Mesterszakács Junior. Hihetetlen, hogy 8-13 éves gyerekek milyen tájékozottak és kreatívak a konyhában. Állítólag a konyha világához is meg kell érni. Nem tudom, én megértem-e, de jól érzem magam sütés-főzés közben. Azt pedig különösen szeretem, ha a család boldog. Jamie Oliver is bebizonyítja, nem kell kifogásokat keresni, hogy nincsen idő főzni, akár negyed óra alatt is lehet kiváló, jó minőségű ételt tenni szeretteink elé. A mi mediterrán fűszeres csi... tovább

Mit csinálok a temérdek csokimikulással? Mézeskalácsozok!

Nagyon szeretem a frissen sült mézeskalács illatát. A férjem ki nem állhatja az ánizst, ezért nem veszek kész mézeskalács fűszerkeveréket, hanem magam állítom össze a fűszereket. Egy évekkel ezelőtt az internetről „levadászott” receptet használok. Egyszerre sokat sütök, mert nem biztos, hogy karácsonyig ismételten lesz rá időm, valamint igen gyorsan lehet dolgozni a tésztával, és sokáig eláll a sütemény. tovább

Karácsonyváró Beával: Fehér trüffeltorta

Na igen… Pfff… Hát akkor ennyit is az egészséges receptekről… De remélem, elnézitek nekem, hogy karácsony táján azért nálunk is kicsit lazábban mennek a dolgok. Ennek jegyében gyorsan készült is egy fehér trüffeltorta, vagy hívhatjuk akár fehércsokis sajttortának is. tovább

Ünnepváró oldalas zelleres burgonyával

Szeretünk úgy enni, mintha ünnep lenne. Az együtt, közösen töltött pillanatok ünnepe. Ahogy sül-fő az étel és az illata bújik ki a konyhából, otthonossá teszi a lakásunkat. Jó ilyen hangulatban hazavárni a családunk tagjait. Mára sertésoldalast sütöttünk. tovább

Gyömbér, a csodanövény: 6 okunk van, miért fogyaszd rendszeresen!

Az egyik legkiválóbb gyógynövény a gyömbér. Télvíz idején különösen szívesen használjuk immunerősítésre, ízesítünk vele, limonádét vagy teát készítünk belőle. A gyömbér fogyasztása azonban az agyra és a szívre is jótékonyan hat, segíti az emésztést és fájdalmat is csillapít. tovább