“eteti magát”

Akárki akármit mond, a csoki jó dolog! Készülünk a NAGY SZALONCUKORTESZTRE! Várjuk a javaslataitokat!

Azt kevesen tudják, hogy a svájci csokoládé mára olyan védjeggyé vált, amelynek égisze alatt a világ csokoládéexportjának 55%-át bonyolítják. Mindezt úgy, hogy svájci csokoládénak csak azt lehet nevezni, amely valóban Svájcban is készül. Ezért örülök, hogy Magyarországon is egyre inkább terjedőben van a minőségi csokoládéfogyasztást kiszolgáló, manufakturális csokoládékészítés. Hamarosan tesztelni is szeretném az ilyen műhelyekben készülő magyar szaloncukrokat. Ezért, ha van olyan szaloncukor... tovább

"Imádom etetni a számomra fontosakat!" - Romics Bea gasztrobloggerrel beszélgettünk

Romics Bea vagány, fiatal anyuka, gasztroblogger, akinek Instagram oldala igazi kincsesbánya, szemet-gyomrot gyönyörködtető kánaán. Ételei majd’ kiugranak a kétdimenzióból, s olyan ínycsiklandóan tálal, hogy szinte érezzük a grillcsirke vagy akár az édesburgonyás lapkenyér illatát. Bea folyamatosan kísérletezik, merészen kombinál, így napról napra csuda dolgok kerülnek ki a konyhájából. Jövő héttől állandó szerzőnk lesz, ismerjétek hát meg! Blogja függőséget okoz, de szerencsére egészséges! tovább

Novemberi nyáridéző: málnás túrókrém

Amikor már kezd beszürkülni az év, akkor is megidézhetjük egy reggeli, tízórai vagy akár uzsonnára való desszerttel a nyarat. Három személyre készítettem málnás túrókrémet. Közben még a nap is kisütött. Ugye, hogy sikeres a nyáridézés? tovább

Ettől leszünk vaslédik!

A vas nagyon fontos nyomelem. A megfelelő és sokoldalú táplálkozással naponta kell feltölteni személyes készleteinket. Az állati eredetű vasat a szervezet könnyebben tudja hasznosítani, mint a növényit. Ajánlott C-vitamin egyidejű bevétele, mert segíti a felszívódását. Mi nagyon sok májat eszünk, főként reggelire, finom zabkiflivel. A C-vitamin köretünk hozzá pedig leginkább cékla és paprika. Ha ebédre vagy vacsorára esszük, petrezselymes burgonyát adok mellé. Mára borjúmájat készítettem két ... tovább

Anya főztjénél nincsen jobb: csirkepaprikás

Van, hogy tartok hazafele és megcsap a távolból egy illat: csirkepörkölt. Anyukám főztje idéződik fel bennem. A jó pörkölt viszont úgy finom, ha benne van a csirke bőre, combja, háta, mindene. Ezt az otthonidézést most csak közelíteni tudtam. Pörkölt helyett csirkemell paprikást készítettem. tovább

Megosztó gasztroélmény, de egy esélyt megérdemel: gyors répakrém!

Tudom, hogy a répából készült dolgok kicsit megosztják a gasztrotársadalmat, hiszen van, aki imádni fogja ezt a receptet, más meg el sem tudja képzelni, hogy répapástétomot egyen. De nem baj, jól van ez így! Marcsi barátnőmnél ettem ilyet először. Minden házibulin, összejövetelen állandó fogás nála ez a gyors, ízletes és egyszerű étel, amit egyszer valaki lazacpástétomnak hitt, amin azóta is jókat kacagunk. Tényleg kevés hozzávalóból készül, és tényleg isteni! :) tovább

A csokoládék bűvkörében

A csokoládéboltok finom illata, a különleges finomságú szép bonbonok és cukorkák, kecses kis műremek tortácskák bizony erősen próbára teszik az embert. Miért is álljunk ellen a kísértésnek? Hiszen mértékkel és ésszel a csokoládé még pozitív szellemi, lelki csemegénk is lehet, amelyről kár lenne lemondani. tovább

Novemberi "kiskarácsony" kacsalakomával

Szeretem a hagyományokat. Szeretem a hozzájuk tartozó ízeket, illatokat. Ragaszkodom is hozzájuk, mert ezekkel élem meg újra az emlékeimet. Köszönöm a családomnak is, hogy ezeket az élményeket újra átélhetjük együtt. Közösen ülünk asztalhoz, jókat beszélgetünk és finomakat eszünk. A novemberi kacsa vagy liba sütése szinte már olyan, mint egy kiskarácsony.  tovább

Mustáros-hagymás-fehérboros pulyka tört krumplival

Nagyon szeretem a pikáns ízeket, az erőteljes fűszerezést, a hagymát. A télben az a jó, hogy ezeket a nehezebb, tartalmasabb ételeket is el lehet készíteni, mert nem érzem, hogy túl sok, vagy túl nehéz lenne, hiszen a hidegben éppen ilyen ételekre van szükség. tovább

Üdvözöljük az idei első banánokat lisztmentes muffinnal!

Lassan véget ér az őszi gyümölcsök szezonja, az alma is fonnyad, jöhetnek a tél slágerei: banán, narancs és társaik. Szomorú ezt kimondani, mert még mindig ennénk a mosolygós bogyósokat, a lédús barackokat, de ezzel várnunk kell néhány hónapot. Szeressük hát a banánt, s készítsünk egészséges muffint belőle! tovább