“eteti magát”

A natúr csirke és sült zöldség is lehet izgalmas, ha Bea készíti - Nézzétek csak!

Natúr csirke sült zöldséggel jöhet? Na jó, legyen még hozzá némi paradicsom, egy kevés fűszer, ruccola, vagy bébispenót! Nem is kell más egy jó raguhoz, amivel biztos, hogy nem maradsz éhen. Ráadásul ebben most a két kedvenc alapanyagom a főszereplő: a cékla és a sütőtök. Igazi könnyű, finom és laktató fogás. tovább

Hétköznapi luxus: pazar lazacvacsora

Korábban minden héten tartottunk egy halnapot. Karácsonykor a rántott harcsa után eldöntöttük, újra visszahozzuk ezt a szokásunkat. A halhús ugyanis rendkívül egészséges, fehérjében és vitaminokban gazdag. Az Omega-3 zsírsavak például a szívünkre és a keringésünkre vannak igen jó hatással. Ilyen tápanyagban gazdag hal az olajos húsú lazac. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Salátával kiegészítve pazar vacsora az egész család számára. tovább

Gyógyító italok az ünnepek után

  Sokan panaszkodnak arra, hogy az ünnepek alatt egy kicsit túlzásba vitték a habzsolást. Én például az étkezésre figyeltem, azonban rengeteg társasági eseményen vettem részt, ahol, ha nem is sokat, mindig ittam alkoholt. Most érzem, hogy a szervezetem telítődött és szükségem van egy kis méregtelenítésre. Ismerem magam, képtelen lennék egy hétig leveken élni, ezért valamilyen kiegészítő megoldást kerestem. Így találtam rá az 54health oldalán egy csomó olyan italra, ami segíti a tisztulási fol... tovább

Alakbarát évnyitó fogás Beától: cukkini carbonara

Igen, tudom, hogy január elseje van, és ilyenkor mindenki lencsét eszik – ilyen-olyan formában –, de holnap már újra elkezdődnek a dolgos hétköznapok, még azoknak is, akik a két ünnep között kaptak egy kis haladékot. És persze ez azzal is jár, hogy ismét kevesebb idő jut főzésre. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyi dőzsölések után jönnek a nagy fogadalmak és elhatározások diéta ügyben. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a saláta-párolt csirke kombó nem tartható hosszú távon, így... tovább

Szilveszteri vöröslencseleves pikánsan

Ezen az ünnepen a jólét és a gazdagság ígérete miatt eszünk lencsét. De hogy ne mindig csak a jó öreg, ecetes lencsefőzelék legyen a menü, hoztam egy nagyon finom lencselevest, vöröslencséből. Ezt a biocuccoknál kell keresni a boltokban, kis narancsszínű golyócskák képében. Áztatás nélkül kell használni, és 15-20 perc főzés alatt megdagad akkorára, mint a már jól ismert, hagyományos lencse, akkor már nem is nagyon lehet majd megkülönböztetni tőle. Finom, gyors és egészséges. tovább

Kell a süti ünnep után is: isteni paleo gyümölcskenyér

Nagyon szerencsés vagyok, mert kedves édesanyám mindig figyel arra, hogy én se maradjak édesség nélkül. A diétás bejglik – egyébként talán még finomabbak, mint az eredeti – mellett az idei kedvencem a paleo gyümölcskenyér. Már majdnem elfogyasztottam egy egészet, de vendégségbe is ezt vittem, és kirobbanó sikere lett. Tartottam tőle, hogy száraz lesz, de egyáltalán nem, sőt csak úgy olvad a számban. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, olyan érzést ad, mintha egy csupacsoki sütit ennénk, rá... tovább

Bea falatkái, avagy variációk sajtra

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra ez a december egy szempillantás volt. Itt vagyunk karácsony másnapján, néhány nap és már az óévet búcsúztatjuk. Ha még nem lenne ötleted a szilveszteri vendégseregnek, hoztam néhány kedvencet. Ezek a falatkák pillanatok alatt elkészülnek, egyszerűek, különlegességüket inkább az ellentétes ízek adják. tovább

Estére még elkészíthető: karácsonyi tojáslikőr

Van egy angolszász mondás, mely szerint a karácsonyi hajszát csak úgy lehet kibírni, ha jól fel- és betankolunk tojáslikőrrel. Bevallom, sokáig ódzkodtam ettől a "mámorítótól", mert egy olyan receptet ismert a családi legendárium, mely a tojást nyersen tartalmazta. Na, azt már nem! Én a tükörtojást is kemény sárgájával eszem, nem bírom, ha folyós, nyálkás. A cézársalátából és a tiramisuból is "kifelejtem" a nyers tojásra vonatkozó részeket. De az alábbi tojáslikőr receptben nem nyers a fő alk... tovább

Elrontott karácsonyi sütemény? Dehogy! "Ígyakartuk" pohárkrém

Életem első - és eleddig utolsó - bejglisütése négy éve bizony kudarcba fulladt. Gyönyörűen kinyújtottam, megtöltöttem, egymás mellé helyeztem a rudakat a tepsiben, álltam a sütő előtt, amíg sültek, és... Sírással küszködve néztem végig, ahogy az idő előrehaladtával mind jobban repedeznek szét, hogy elkészülve két-két, tésztával körített mák- és diókupac méltatlankodjon a tepsiben. Szerencsére a kreativitásom mindig erősebb a kétségbeesésemnél, így kitaláltam, hogy nálunk bizony bejglis pohár... tovább

Utolsó pillanatos hókifli a karácsonyi asztalra

Ezt az egyszerű hókiflit bizony az utolsó pillanatokban is elkészíthetjük. Méltó édesség a karácsonyi asztalra, ráadásul sokáig puha marad, bár erre nem nagyon lesz lehetősége. :) tovább