“eteti magát”

Élelmiszer vagy „halálmiszer”? Nem mindegy, melyiket választod!

Étkezés előtt szokás szerint jó étvágyat kívánunk egymásnak. Csakhogy nem elég a jó étvágy - fontos, hogy amit megeszünk, minőségi, vitamindús, rostokban és fehérjékben gazdag, ínycsiklandó, értékes étel legyen, ne pedig ipari hulladék. tovább

Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod! (Felidéző)

Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. Ebben az volt az érdekes, hogy soha nem is szerettem a májat. De hiszek abban, hogy a test jelzi, hogy éppen mire van szüksége - ezért aztán még aznap este elkészítettem. tovább

Igazi lélekmelegítő: aranyszínű, ízletes marhahúsleves

  A helyzet az, hogy ha olyan húslevest szeretnél enni, ami önmagától ízletes, nem pedig az ételízesítőtől vagy a leveskockától, akkor jóféle marhahúsra lesz szükséged. Meg egy jó hentesre, aki fiatal, friss marhahúst ad neked. Nem mondom, hogy ez egy gyors étel, mert nagyon nem az, viszont nincs vele sok macera. Én imádom, literszám tudnám enni. Érzem, ahogy szó szerint vérré válik bennem. Így csinálom: tovább

Munkahelyi étkezés - neked is mindennapi őrület? - Felidéző

Egy nagyon menő, vadonatúj irodaházban dolgozom, a Váci úti irodanegyedben. Érdekes, hogy ezen a területen nemrég még gyárak voltak - már évtizedekkel ezelőtt is munkavégzés folyt itt, csak akkor még másféle munka volt jellemző. Ma már a gyárépületek nincsenek meg, vannak viszont csillogó, csupaüveg irodatornyok. És az ebédidőben gyakran elhangzó kérdés: mit együnk? Merthogy ez minden egyes nap nagy kérdés és igazán üdvözítő megoldás nincsen. Vagy legalábbis én nem találom.  tovább

Szilveszteri vöröslencseleves pikánsan - Felidéző

Ezen az ünnepen a jólét és a gazdagság ígérete miatt eszünk lencsét. De hogy ne mindig csak a jó öreg, ecetes lencsefőzelék legyen a menü, hoztam egy nagyon finom lencselevest, vöröslencséből. Ezt a biocuccoknál kell keresni a boltokban, kis narancsszínű golyócskák képében. Áztatás nélkül kell használni, és 15-20 perc főzés alatt megdagad akkorára, mint a már jól ismert, hagyományos lencse, akkor már nem is nagyon lehet majd megkülönböztetni tőle. Finom, gyors és egészséges.   tovább

Téli italok a világ körül - készítsd el te is!

Ilyenkor télen központi szerepet játszik az életünkben a forralt bor, az enyémben legalábbis biztos. Bár cukros, azért igyekszem útba ejteni egy-egy boros bódét, de az is előfordul, hogy itthon készítek, akkor édesítőszerrel. Reszelek bele egy kis gyömbért, teledarabolom citrusfélékkel, szórok bele fahéjat és vigyázok, hogy ne forraljam fel, mert így marad benne némi alkohol is. tovább

Gasztroajándékok saját kezűleg - Felidéző

Mivel szívesen készítek ajándékokat saját kezűleg, így nagyon szeretem a gasztroajándékokat is. Amellett, hogy igazán az ajándékozott ízlésére készíthetjük őket, nem is kell hónapokkal előre dolgoznunk.  tovább

10+1 ok, amiért a tojás a legjobb dolog a világon - Felidéző

A tojással egy ideig nagyon mostohán bánt az orvostudomány. Aztán szerencsére a kutatások azt támasztották alá, hogy közel sincs olyan rossz hatással a koleszterinszintre, mint hitték. De hiszen mi is lehetne egészségesebb, mint valami, ami tulajdonképpen maga az élet? tovább

Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is!

Ízületi problémákkal kezdődött. Egy igazán finom megoldást találtunk erre. Gumicukor! A zselatin nagyon jót tesz az ízületeknek és a porcoknak, nagyobb mennyiségben is biztonsággal fogyasztható. Bár a legjobb gyógyszer szerintem a jó sűrű marhahúsleves, de ez a gumicsemege gyereknek felnőttnek kedvence lehet. Hogy felesleges cukrot se vegyünk magunkhoz, a legjobb megoldás házilag előállítani.  tovább

A mák szerelmeseinek: markáns ízű máktorta

A közelmúltban vendégségben voltunk. Ott kóstoltam ezt a máktortát.  tovább