“eteti magát”

Francia hagymaleves - egyszerűen nagyszerű

Többször írtam már, hogy imádom a leveseket. Egy jó fűszeres, forró levesnél nincs is jobb ezeken a hűvös őszi estéken. Viszont mozgalmas életet élek, ritkán van arra időm, hogy órákat töltsek a konyhában, bármennyire is szeretek főzni. Ez a leves alig több, mint egy fél óra alatt elkészül, ráadásul meglepően olcsó. tovább

“Amerikai” palacsinta banánnal és karamellöntettel

Ma egy desszertet hoztam nektek. Nyolcezer kalória és tömény élvezet. Azt hiszem, nagy ritkán azért megengedhetjük magunknak, mivel csuda finom és olykor kell egy kis kilengés. tovább

Nem lehet saját szakácsom - de igény, az volna rá (Felidéző)

Többször írtam már arról (mit többször, sokszor!), hogy nem vagyok az a kimondott házitündér. Nem sürgök-forgok munka után köténykében, nem varázsolok hat fogást az asztalra minden este, s bizony a lakásunk állapota is azt tükrözi, hogy a helyiségekben bizony élet zajlik. A káoszra cizellált leírást nem tudok adni. tovább

Vitamindús, tápláló, isteni finom tonhalsaláta

Vicces, de én sokáig csak magában ettem a konzerv tonhalat. Kanalaztam a dobozból és egy idő után rosszul is lettem tőle. Közben úton-útfélen azt olvastam, mennyire jó, mennyire finom a tonhalsaláta, én pedig émelyegve gondoltam vissza. Így persze nagyon nehéz volt és ritkán is fanyalodtam rá. Nem is értettem, miért hangoztatják annyira, hogy milyen jó, milyen finom, milyen egészséges. Aztán egyszercsak jött az áttörés, valahogy véletlenül. Rájöttem, hogy ha a tonhalat ráteszem a salátára, má... tovább

Gyors szilvás tart

  Van úgy, hogy nem bonyolítom túl a saját életem. Például nem készítek pitetésztát, pláne nem leveleset. Ez utóbbit amúgy is csakis évente egyszer - karácsonykor. Ilyenkor kicsit csalok, és előveszem a kész leveles tésztát, hogy abból készüljön a süti. tovább

Egészséges őszi finomságok

Sokszor nehezen viselem az ősz beköszöntét. Elmúlik a nyár szabadsága, vissza kell húzódni a négy fal közé, korán sötétedik és hideg van. tovább

Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod!

Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. tovább

Tökre bírjuk: sütőtökös szendvicskrém - Felidéző

Itt az ősz, bizony-bizony! Ezt onnan is tudjuk - ha reggel a bőrünkön nem érzékeljük -, hogy az útszéli dinnyeárusokat felváltották a sütőtökárusok.  tovább

Őszi padlizsánkrém - egyszerűbb, mint gondolnád!

A legfinomabb padlizsánkrémet Szovátán ettem a barátainknál. Egy autentikus, faszénen sült krémet sajnos nem tudok a saját konyhámban produkálni, de ez a változat is isteni.  tovább

Tárkonyos zöldbableves

Szeretem a savanykás ízeket és szeretem azt is, ha egy ételt egyszerűen meg tudok főzni. Van, hogy nekiállok agyalni azon, hogy milyen alapanyag mihez passzolna, hogyan harmonizálnának egymással az ízek és az állagok. Így született meg bennem ennek a könnyű levesnek a gondolata. tovább