“eteti magát”

Gasztrozarándoklat az édes bűnbeesés Mekkájába

Mindig is szerettem a gasztronómiát. Szeretem megkóstolni a számomra különleges, új ételeket, kipróbálni a legújabb éttermeket, régi-új cukrászdákat. Érdekes dolog, hogy magyarul mind a gurman, mind a gurmé szót az ínyencekre használjuk. Pedig a francia nyelvben a gourmand (gurman) éppen azt az embert jelöli, aki falánk, nagyétkű és gyakorlatilag mindent megeszik, ezzel szemben a gourmet (gurmé), az ínyenc, válogatós ember. Én ennek a két embertípusnak keveréke vagyok, egy igazi gurméman. :)  tovább

Nem rizsázunk, rizstésztázunk!

Akkor kezdtem el alternatív vacsoramegoldások után kutatni, mikor a férjem egyidőben jött rá arra, hogy ő tulajdonképpen aznaptól egészségtudatos, ráadásul böjtöl is, merthogy mindezek a felismerések a húsvét előtti időszakra estek. Ha egy férfiember – akár kis időre is - elhagyja az egyébként imádott húst, kell valami, ami tápértékben, ízgazdagságban pótolja a fehérjét. Ergo: nem szúrhattam ki a szemét vacsorára paradicsommal és mozzarellával pl. tovább

Íme a gigafinom, alakbarát ebéd, ha te is besokalltál már a csirke-brokkoli párostól (receptekkel)!

Múlt hét óta már tudjuk, milyen az ideális napindítás. Varga Zsuzsa Marietta FBT-edző most az ideális ebédjét osztja meg velünk. Még mielőtt azt gondolnád, hogy nagyon spártai lesz a menü és tovább lapoznál, inkább olvasd el a cikket! tovább

Kreatív Konyha: Sült cukkinivirág, ahogy Jamie készíti

Ha már napindító interjúnk a virágkonyháról szólt, egyértelmű, hogy szokásos 10 perces egészséges és tápláló receptünket is  ebben a témakörben osztjuk meg veletek.  tovább

Virágos világ a konyhában - Interjú Halmos Mónika gasztrobotanikussal

A '90-es években virág stylistként dolgozott, később azonban megálmodta és megalakította a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt. Szakácskönyveket adott ki, elindította az egyik kereskedelmi csatornán a Virágkonyha című műsorát, rendszeres tart életmód- és gasztro-előadásokat valamint főzőkurzusokat. Saját termesztésű, friss, ehető virágokból készít ínyenc termékeket és azt tartja személyes missziójának, hogy minél több embernek bemutathassa virágos virágát. Halmos Mónika gasztrobotanikussal beszélgettünk. tovább

Lerántjuk a leplet az ételfotók titkairól - Interjú Marton Adrienn ételstylisttal

Marton Adrienn fantasztikusan sokoldalú hölgy. Egyszerre szuper ételstylist és szakács, a magánéletben pedig egy világhírű zenész felesége és két gyermek édesanyja. De hogy hogyan lehet egyszerre sikeresnek lenni mindhárom szerepben, és milyen kulisszatitkok húzódnak meg egy-egy ínycsiklandó ételfotó mögött, arról maga mesélt az IGENéletnek. tovább

Kreatív konyha: Így készül a 10 perces medvehagymás pesto

Van 10 perced egy tápláló és isteni finom ebédre? Akkor tarts velünk, hogy megtudd, miként készítheted el pillanatok alatt a tavasz legkedveltebb növényének felhasználásával a szuper pestonkat! tovább

Kreatív konyha: Így készül a cuki húsvéti tojástál

A húsvéti tojástál alapvető eleme az ünnepi asztalnak, melyről a sonka és a torma, a foszlós kalács és friss idényzöldségek sem hiányozhatnak. Ezúttal azt mutatjuk be, hogyan lehet minimális pepecseléssel látványos tojástálat készíteni a gyerekek legnagyobb örömére. Sőt, talán még a felnőttek arcára is mosoly tudunk csalni.  tovább

Kreatív konyha: Elkészítettük 2016 legtrendibb húsvéti sütijét

Mindig csodálattal nézem a közösségi oldalon a felgyorsított videókat, amiben profi szakácsok és cukrászok finomabbnál finomabb ételeket készítenek játszi könnyedséggel. Ilyenkor általában az jár az eszembe, hogy ők profik, ez a munkájuk, de vajon én is el tudnám készíteni ezeket? Most úgy döntöttem, hogy kipróbálom az egyik szuper receptet, ami húsvétra elképesztően jó választás lehet két okból is. Az egyik az, hogy fél óra alatt kész vagy vele, a másik pedig, hogy mindenkinek le fog esni az... tovább

Vitaminbomba és tuti receptek az egészséges táplálkozás jegyében

Sorozatunkban minden héten bemutatunk egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. Hétről hétre azt szeretném bebizonyítani nektek, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás nem nagy ördöngösség. Csak tudatosság kell hozzá és persze némi információ arról, hogy mit mivel váltsunk ki a mindennapokban. A mai választásom a céklára esett. És mint mindig, most is szuper és könnyen elkészíthető receptet hoztam hozzá. Ráadásul kettőt is! tovább