“eteti magát”

Íme, a télen-nyáron bevethető, szuperfinom csodaleves!

Nagyon szeretem a leveseket. Igazából gond nélkül elélnék levesen. Egy jó, gazdag, meleg leves után én már nem vágyom másra. Ez az olaszos leves azért is jó, mert hamar készen van, mégis tartalmas és ízes. tovább

Kávé nélkül mondd, mit ér...? (Felidéző)

Gyermekkoromban nem volt igazi kávékultúra. Csak az opálosra vízkövesedett üvegpoharakra emlékszem, bárhová mentem. A tanító néniknek, a bolti eladóknak, édesanyám munkahelyén a kórházi dolgozóknak ugyanolyan egyforma poharuk volt. Kinek rúzsfolttal ékített, kinek megkövesedett cukorréteggel az alján. Ezekbe folyt le a kotyogóból a keserű. Kávészakértők szerint a feketéhez azért adnak vizet, hogy az eszpresszó élvezete előtt kiöblíthessük a szánkat, hogy semmilyen zavaró tényező (értsd: oda n... tovább

Hitted volna, hogy ennyi mindenre jó a tea? Megmutatjuk!

A tea a legnépszerűbb ital az egész világon. Először az ősi Kínában kortyolgattak belőle, és ott fedezték fel gyógyhatásait. Eleinte orvosságként használták, a kínaiak azt gondolták, hogy a tea meghosszabbítja az életet, így került be a mindennapi nedűk közé. A tea felfedezéséhez több történet is fűződik: egy legenda szerint például Buddha meditált a kertben és a csészéjébe beleesett egy tealevél. tovább

Eper-tejszín mennyország pillanatok alatt, avagy az isteni panna cotta!

Az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom ma meg veletek. Ez az isteni, hófehér, édes, tejszínes csoda Olaszországból származik. Szinte bármilyen gyümölccsel tálalható, de talán eperrel a legfinomabb! Az eperszezon beköszöntével kihagyhatatlan finomság! Mire kigondoljuk, már kész is. tovább

Egyetlen élelmiszerrel kordában tudjuk tartani a vérnyomásunkat és még fogyhatunk is (Felidéző)

Sorozatunkban minden héten bemutatunk nektek egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. A BÚZAFŰRŐL már tudjuk, hogy a világ legegészségesebb ételei ezzel készülnek, a KÁVÉ nemcsak felélénkít minket, de kiválóan segít megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását, az AVOKÁDÓ pedig a cukorbetegek legjobb barátja. Most pedig egy igazi csodaszerről rántjuk le a leplet. Ez pedig nem más, mint a banán. Igen, a banán.  tovább

A világ legfinomabb paradicsomlevese

Tavasszal, ha itt a jó idő, nem szívesen pepecselünk órákat a konyhában. Vágyunk a szabadba, de mielőtt kirándulni indulnánk, valamit azért enni kell. Például egy fenséges levest. Például paradicsomlevest. Ez az az étel, amit számtalan módon el lehet készíteni, mégis mindenhogyan finom. Én egy édeskés-fűszeres verziót szoktam főzni, ami szerintem a világ legfinomabb paradicsomlevese. tovább

Keletről fúj a tavaszi szél: zöldséges-szezámmagos csirkemell joghurtos tésztával

Egy finom, könnyű tavaszi ebédet ajánlok ma figyelmetekbe. Keleties ízvilágú, harmonikus, könnyen elkészíthető. tovább

Pofonegyszerű trikolór pohárkrém ünnepre és hétköznapra

Holnap ünnepnap van. Méghozzá dupla. Idén május 1-jére esik anyák napja, s a munka ünnepét is vasárnap üljük, álljuk, virslizzük. Noha az édesanyákat inkább szívecskés-virágos ajándékokkal köszöntjük, a munka ünnepe pedig nemzetközi, nem csak magyar, mégis egy trikolór desszertet hoztunk nektek ma, amit nemzeti ünnepen, anyák napján, május 1-jén, egy szimpla szombaton vagy épp kedden is elkészíthettek. Magyar népesség, magyar édesség! (A kínrímért elnézést, de adta magát!) tovább

Gurméman újabb bevetésen - cukrászda szép kilátással

Egy mini pohár ásványvizet, illetve egy apró kekszet is kapunk a kávéhoz, ami szerintem mindenhol alapkombó lenne, ennek ellenére a legtöbb helyen úgy gondolhatja a képzeletemben Bundesliga-frizurás „vendéglátó”, mint a Váci utcai sztriptízbárba invitáló rikkancsember: „No money, no honey”. tovább

Az édes álmok útja sikerrel van kikövezve

Traupert Szandra a szülői házban álmodott csodákról, s szép lassan meg is valósítja az álmait. Gödi kis cukrászműhelye alig két év alatt országos ismertségre és szakmai elismertségre tett szert, s a tehetséges, fiatal cukrász ambícióit látva, a világhírnév sem várat sokáig magára.  tovább