“eteti magát”

Tihanyi Levendula Fesztivál és levendulás, banános, áfonyás muffincsoda, hogy szem-száj-lélek jóllakjon!

A magyar Provance-nak is nevezett Tihany levendulamezői szemet-lelket gyönyörködtetőek. Nem csoda, hogy fesztivál épült a lila csodára. De van ám isteni finom, félórás levendulás, áfonyás, banános receptünk is. Nézzétek! tovább

Dinnye-dilemmák (Felidéző)

Azért mi még… Mégis adunk egy esélyt a dinnyének. Újra és újra. Pedig már jó néhányszor megfogadtam, hogy amíg én vezetem a háztartásunkat – ki más vezetné két férfival együtt élve??? -, addig a mi lakásunkban nem lesz dinnye. Nem és nem. Mert aljas. Mert gyilkos. Mert bosszantó, hogy háromszor „nyalom” fel a padlót konyha- és nappali szerte, de még mindig cuppog a papucsunk talpa. Aztán meglátom a zöldségesnél a félbevágott zöld-pink gyönyörűséget, s már haza is kell vinni, hogy aztán egy ke... tovább

Mesemeggyes, amiről az Irigy Hónaljmirigy is eszembe jut

Egyszer azt olvastam valahol, hogy az Irigy Hónaljmirigy alakulásának idején sokat gondolkodtak a fiúk egy ütős, semmihez sem hasonlítható néven. Úgy gondolták, az „Egyél meggyet, rottyants egyet!” kiváló elnevezése lenne egy induló zenekarnak. Hogy aztán miért döntöttek mégis a nem kevésbé kifejező, ám legalább annyira fura Irigy Hónaljmirigy mellett, nem tudni, vagy már én nem emlékszem a magyarázatra. A lényeg, hogy a meggyszezon beköszöntével mindig ez a kis anekdota jut eszembe. Való iga... tovább

A gomba nyáron is csodát tesz a csirkével

Nagyon szeretek főzni, de előfordul, hogy kevés időm van rá. Ilyenkor persze rendelhetnék egy pizzát, de a helyzet az, hogy szeretem az otthon főtt ételt, különösen azt, amit én csinálok. Így aztán legutóbb egy gyors, kevés macerával járó ételt készítettem. tovább

Pezsgővel koccintunk, de szinte semmit nem tudunk róla (Felidéző)

A pezsgők világába kalauzoljuk el az olvasót, s túránk végére kiderül, hogyan kerülhet buborék a palackba, illetve mit is jelenthetnek a leggyakrabban használt francia jelölések. A pezsgők története jóval fiatalabb a borokénál. 1650-1660 környékén egyes franciaországi, de angol borkészítők körében már megjelent a bor cukrozásának módszere, amely által pezsgett a bor. A kereslet révén hamar tökéletesedtek a technikai eljárások is, megjelent a dugózár, a kíméletesebb prés, a stabil minőségű, ál... tovább

Almás-magvas, mindenmentes energiagolyók

Amikor ezt a finomságot kitaláltam, egy nagyon kedves vendéget vártam, akiről tudtam, hogy fontos számára a tudatos táplálkozás. Ráadásul én is úgy éreztem, hogy semmi émelyítően édes dolgot nem lennék képes megenni, így elkezdtem variálni az alapanyagokat úgy, hogy harmonizáló, energiával és vitaminokkal teli, nem túl édes, de mégis nagyon finom édesség legyen a végeredmény. Jelentem, sikerült! Ráadásul az elkészítése egyáltalán nem macerás! tovább

Sós-vajas "nemlehetabbahagyni" kiflicskék meccsnézéshez (is)

Bár még nem dübörög a foci EB, de már elkezdődött. És milyenek vagyunk, mi, emberek? Nők, férfiak ebből a szempontból ugyanolyanok: ha leülünk a tévé elé, nem csak a szemünket akarjuk jóllakatni a dobozból jövő látvánnyal, hanem öntudatlanul a kezünknek is járnia kell. A focimeccshez behűtött sörhöz azonban nem passzol egy habos-krémes-édes süticsoda, ilyenkor bizony korcsolyára van szükség. Családi nagy kedvencünket hoztam, a házi sós-vajas kiflicskéket. Mivel az én módszeremmel 64 db lesz a... tovább

Ezzel a módszerrel "legálisan" csokizhatsz minden nap! (Felidéző)

Sorozatunkban minden héten bemutatunk nektek egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. Hétről hétre azt szeretném bebizonyítani nektek, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás nem egy nagy ördöngösség. Csak tudatosság kell hozzá és persze némi információ arról, hogy mit mivel váltsunk ki a mindennapokban. Például a tejcsokit cseréljük le bátran étcsokira! Itt vannak az indokaink:  tovább

Tavaszi zöldborsóleves tejszínnel és galuskával

A levesek iránti rajongásom nem csökken, ezért ma is egy zamatos, tápláló leves elkészítését ajánlom nektek! Ezt este, munka után is el lehet készíteni, ez a mennyiség elég egy egész családnak! tovább

Ilyen nincs és mégis van, hála a NasiDoboznak: mostantól büntetlenül rágcsálhatsz két étkezés között!

A NasiDoboz az impulzus étkezést, az élvezeti táplálkozást célozza meg, amely egy nagyon érzékeny témának mondható. A legtöbb emberben a nassolás kimerül csokiban vagy chipsben. A dobozok - ezekkel szemben - különböző eljárásokkal kezelt gyümölcsöket, gabonaféléket és magvakat tartalmaznak, melyek tápanyagban gazdag és változatos kombinációban kerülnek a dobozokba, egy ajánlott étrendbe is beilleszthető módon, így ez részét képezheti a napi tápanyagbevitelnek is, még akkor is, ha az ember dié... tovább