“eteti magát”

A Demeter Chocolate szaloncukor-csomagjai gazdára várnak! Nyerjetek egyet!

Kedden Feri megosztotta velünk szubjektív szaloncukor tesztjének tapasztalatait (ITT). Az első helyezést elért Demeter Chocolate manufaktúra is felfigyelt az eredményre. A kézműves családi cég egyik tulajdonosa, Zsuzsa olyan kedves és nagylelkű volt, hogy felajánlott három kézműves édességcsomagot az Igenélet olvasóinak, nehogy csak Ferinek jusson már a jóból. Van kedvetek játszani? Nyerjetek egy csomagot! tovább

Best of Hungarian „szalonczukkedli” - Gurméman Nagy Szaloncukor Tesztje

Ebben most nem akartam kompromisszumokat kötni: annyi ócska, gejl szaloncukrot ettem már az életemben és "kóstoltam elő", hogy úgy döntöttem, ami említésre sem méltó, azt tényleg nem fogom megemlíteni. A szaloncukor nemcsak azért fontos, mert szép hagyomány, hanem azért is, mert sok gyermek ebből az alkalomból találkozik először a csokoládéval. Már csak ezért is legyen jó és minőségi! Íme a legjobbak, de azért köztük is vannak különbségek. tovább

Karácsonyváró Beával: Gasztroajándékok saját kezűleg

Mivel szívesen készítek ajándékokat saját kezűleg, így nagyon szeretem a gasztroajándékokat is. Amellett, hogy igazán az ajándékozott ízlésére készíthetjük őket, nem is kell hónapokkal előre dolgoznunk. Persze, ezzel senkit nem akarok arra biztatni, hogy bármit is hagyjon az utolsó néhány napra, de azért előfordul, hogy a nagy, karácsony előtti forgatagban elmarad valami. Ilyenkor bizony jól jön néhány olyan ötlet, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetsz, és még nagyon vásárolnod sem kell... tovább

Gyerekjáték, de tényleg: mediterrán fűszeres csirke

Egyik kedvenc tévéműsorunk az Amerikai Mesterszakács Junior. Hihetetlen, hogy 8-13 éves gyerekek milyen tájékozottak és kreatívak a konyhában. Állítólag a konyha világához is meg kell érni. Nem tudom, én megértem-e, de jól érzem magam sütés-főzés közben. Azt pedig különösen szeretem, ha a család boldog. Jamie Oliver is bebizonyítja, nem kell kifogásokat keresni, hogy nincsen idő főzni, akár negyed óra alatt is lehet kiváló, jó minőségű ételt tenni szeretteink elé. A mi mediterrán fűszeres csi... tovább

Mit csinálok a temérdek csokimikulással? Mézeskalácsozok!

Nagyon szeretem a frissen sült mézeskalács illatát. A férjem ki nem állhatja az ánizst, ezért nem veszek kész mézeskalács fűszerkeveréket, hanem magam állítom össze a fűszereket. Egy évekkel ezelőtt az internetről „levadászott” receptet használok. Egyszerre sokat sütök, mert nem biztos, hogy karácsonyig ismételten lesz rá időm, valamint igen gyorsan lehet dolgozni a tésztával, és sokáig eláll a sütemény. tovább

Karácsonyváró Beával: Fehér trüffeltorta

Na igen… Pfff… Hát akkor ennyit is az egészséges receptekről… De remélem, elnézitek nekem, hogy karácsony táján azért nálunk is kicsit lazábban mennek a dolgok. Ennek jegyében gyorsan készült is egy fehér trüffeltorta, vagy hívhatjuk akár fehércsokis sajttortának is. tovább

Ünnepváró oldalas zelleres burgonyával

Szeretünk úgy enni, mintha ünnep lenne. Az együtt, közösen töltött pillanatok ünnepe. Ahogy sül-fő az étel és az illata bújik ki a konyhából, otthonossá teszi a lakásunkat. Jó ilyen hangulatban hazavárni a családunk tagjait. Mára sertésoldalast sütöttünk. tovább

Gyömbér, a csodanövény: 6 okunk van, miért fogyaszd rendszeresen!

Az egyik legkiválóbb gyógynövény a gyömbér. Télvíz idején különösen szívesen használjuk immunerősítésre, ízesítünk vele, limonádét vagy teát készítünk belőle. A gyömbér fogyasztása azonban az agyra és a szívre is jótékonyan hat, segíti az emésztést és fájdalmat is csillapít. tovább

Akárki akármit mond, a csoki jó dolog! Készülünk a NAGY SZALONCUKORTESZTRE! Várjuk a javaslataitokat!

Azt kevesen tudják, hogy a svájci csokoládé mára olyan védjeggyé vált, amelynek égisze alatt a világ csokoládéexportjának 55%-át bonyolítják. Mindezt úgy, hogy svájci csokoládénak csak azt lehet nevezni, amely valóban Svájcban is készül. Ezért örülök, hogy Magyarországon is egyre inkább terjedőben van a minőségi csokoládéfogyasztást kiszolgáló, manufakturális csokoládékészítés. Hamarosan tesztelni is szeretném az ilyen műhelyekben készülő magyar szaloncukrokat. Ezért, ha van olyan szaloncukor... tovább

"Imádom etetni a számomra fontosakat!" - Romics Bea gasztrobloggerrel beszélgettünk

Romics Bea vagány, fiatal anyuka, gasztroblogger, akinek Instagram oldala igazi kincsesbánya, szemet-gyomrot gyönyörködtető kánaán. Ételei majd’ kiugranak a kétdimenzióból, s olyan ínycsiklandóan tálal, hogy szinte érezzük a grillcsirke vagy akár az édesburgonyás lapkenyér illatát. Bea folyamatosan kísérletezik, merészen kombinál, így napról napra csuda dolgok kerülnek ki a konyhájából. Jövő héttől állandó szerzőnk lesz, ismerjétek hát meg! Blogja függőséget okoz, de szerencsére egészséges! tovább