“eteti magát”

Az igazi bolognai (Felidéző)

A magyaron kívül talán egyedül az olasz konyha az, amelyikről el tudom képzelni, hogy az egész életemet le tudnám vele élni boldogan, még akkor is, ha mától kezdve „büntetésből” csak olasz ételeket kellene ennem. A bolognai szósz azonban kapott már néhány komolyabb pofont a világtól; a magyar konyhákban is kiütötték már számtalanszor. Ettem én már rosszabbnál rosszabb ételeket, amiket bolognai spagetti néven árultak a tudatlannak hitt vendégeknek. Ennél jobban már csak az gázabb, kvázi nettó ... tovább

Vércsoportok szerinti diéta - bolondság vagy megoldás? (Felidéző)

Már több mint egy hónapja nem eszem húst. Egyelőre “csak” a húsvét előtti nagyböjt miatt, de annyival jobban érzem magam, mint húsevő időkben, hogy nagyon azt érzem, a húsevést a jövőben teljesen, vagy majdnem teljesem felfüggesztem. Az én vércsoportom A, akárcsak az emberek 45%-ának. A másik kb. 45% 0-s, a maradék kb. 5-5%, tehát két sokkal ritkább vércsoport pedig a B és az AB. Az A és a B két különböző antigént jelölnek. A 0-s vércsoportúaknak ezek közül egyik sincs meg, az A-soknak A, a B... tovább

Barnacukros-fokhagymás karaj krémes puliszkával

Tehát, mióta összebarátkoztunk, amit csak lehet, ebben készítek. Most például ezt a nádcukros-fokhagymást karajt is, ami első hallásra talán kicsit meredeknek tűnik, de hidd el, hogy nem az. A barnacukor csak annyira édes, hogy kiemelje a fokhagyma ízét, nem beszélve a fűszerek aromájáról. Mindez a kívül ropogós, belül lágy húson. tovább

Éttermi luxus otthon: hagymás rostélyos

Családi kedvencünk a hagymás rostélyos. Főként étteremben esszük, de néha rá tudnak venni a családtagok, hogy felkerüljön az otthoni étlapra is. Sajnos nem tudom megúszni bőgés nélkül. A hagyma az oka mindennek. Az egész húst be kell vele borítani. De nálunk ebből dupla mennyiség fogy. Sütés közben rájárnak a ropogósra, úgy eszik, mint más a chipset.    tovább

9 ok, hogy miért igyunk kávét

Bár nagyon szeretem a kávét, ritkán engedem meg magamnak, mert rettentően ideges leszek tőle, még a koffeinmentestől is, de lehet, hogy ez már csak „placebo”. Pedig nagyon jó lenne, ha hozzászoknék, ugyanis több tanulmány is kimutatta, hogy a kávéivás több évet is hozzátehet az életünkhöz.   tovább

Hamarsüti: francia tejsodó pite sárgabarackkal

Ha a hagyományos, sűrű tésztás, nagyot harapós pitét szeretnél, akkor inkább válassz mást, mert a Clafoutis, a franciák kedvenc tejsodó pitéje bizony nem ilyen. Nevét a tálról kapta, amiben eredetileg készül, és inkább a palacsintatészta és a friss gyümölcs remek násza, ami a helyiek szerint kizárólag magos feketecseresznyéből az igazi. Annyira komolyan veszik az autentikus receptet, hogy szerintük csak és kizárólag az így készült sütemény nevezhető clafoutis-nak. tovább

Méghogy nőknek nem való! Fröccskalauz forró estékre

Készítettem egy fröccskalauzt néhány információból. Én a hosszúlépést kedvelem. tovább

Nyári „mindennap enném” saláta

Imádom a salátákat. Imádom, ahogy roppannak a zöldségek a fogam alatt. Imádom az érzést, hogy a földkerekség legjobb, legegészségesebb összetevőivel táplálom a testemet. Idén ez a menő nálam, tényleg képes lennék minden egyes nap ezen a salátán élni. Az összetevők mennyisége attól függően változtatható, hogy ki mit szeret, kinek melyik hozzávaló a kedvence. Nincsenek kötött szabályok. tovább

Lassan sült csirke barackos BBQ szószban

Ha eddig úgy gondoltál a csirkemellre, mint a kétlábú jószág szárazabb részére, akkor mindenképpen próbáld ki ezt az elkészítési módot. Bár a lassan sült hús nem épp egy nyári fogás, főleg, hogy kell neki 2,5-3 óra a sütőben, de a végeredmény kárpótol majd a házi szaunáért. A lassan sütés nagy előnye, hogy az amúgy szárazabb, „értéktelenebbek” húsokból is igazi, mennyei ételeket varázsol. Nem csak a csirke, hanem a disznó és a marha szárazabb részei is omlósak és szaftosak lesznek ily módon e... tovább

Exkluzív reggeli maradékból: frittata

Reggelire legtöbbször tojást eszünk. A frittata egy olyan tojásos lepényféle, amely ízesítését bárhogyan variálhatjuk. A hűtőnk tartalmából most egy ilyen verzió készült.   tovább