“lát, láttat”

A kicsik megmondják a tutit - gyerekszáj

„Nyáron megtanítottam apukámat úszni. Most már nem fullad a tengerbe.” (Máté, 7 éves) „Apukám megengedi, hogy vezessem az autót. De a gázt nem nyomhatom.” (Zalán, 6 éves) „Az apukám nagyon vicces. Anyukám is vicces, csak azt nem szereti, hogy apa mindig vicces.” (Kata, 9 éves) „Apa sosem tudja, melyik szekrényben vannak a bögrék és a tányérok. Mondjuk, én sem.” (Zoli, 14 éves) „Apukám mindig öltönyben van meg számítógépben.” (Jancsika, 4 éves) „Anyukám finomakat főz. A nagyi meg még finomabba... tovább

Sport: kitartás, önfegyelem, eltökéltség, odaadás és közösségteremtő erő

„A győztesek sosem adják fel; akik feladják, sosem lesznek győztesek.” (Vince Lombardi) Talán felesleges hosszasan taglalni a rendszeres testmozgás, a sport pozitív élettani hatásait, vagy a személyiségfejlődésben játszott elvitathatatlan szerepét, hiszen – ha a népegészségügyi adatokban nem is feltétlenül köszön vissza – napjainkban egyre fontosabbá, divatosabbá válik az egészségtudatos életmód. Érdemes azonban egy másik aspektusból is megközelítenünk a témát, mégpedig az egyén helyett a köz... tovább

Sportbakik, amelyek felrobbantották az internetet

A profik között is akadnak kevésbé profik. Összegyűjtöttünk nektek öt könnyfakasztóan vicces videót sportbakikról, amelyek felrobbantották az internetet. Nézzétek! 1. A fülöp-szigeteki műugrók páratlan teljesítményt nyújtottak a 2015-ös Délkelet-ázsiai Játékokon. A VIDEÓ. 2. Eric Moussambani még 2000-ben, a sydney-i olimpián szerzett világhírnevet. Teljesítményével kiérdemelte az olimpiák leglassúbb úszójának címét. Úszását Knézy Jenő kommentálásában nézhetitek meg.  A VIDEÓ. 3. Ez pedig egy ... tovább

Vérciki tornadressz kötött fejpánttal? Éljenek a 80-as évek!

Lassan szokásunkká válik, hogy minden heti témánál visszanyúlunk kicsit a közelmúltba, amely bár már tényleg múlt, azért még nem volt olyan rég, hogy ne elevenítsük fel mosolygós nosztalgiával gyermekkorunk furcsa dolgait. A héten sincs ez másképp. S mivel most a sport, a testmozgás áll (fut?) figyelmünk fókuszában, lessük meg, miből éltünk néhány évtizede! Egy kicsi mozgás mindenkinek kell… – a Tévétorna, igen. Szerettük. Hozzátartozott az esténkhez ugyanúgy, mint a vacsora utáni krémtúró, a... tovább

A pasik elmagyarázzák nekünk, mi is az a lesszabály

A Facebook-on találtuk, és nem tudjuk nem megosztani veletek. A pasik így próbálják elmagyarázni a focihoz annyira nem értő párjuknak a lesszabályt. Szem nem marad szárazon! Te vagy a vásárló (támadó), és zárás előtt két perccel be szeretnél menni a ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a bolt ajtajában állnak, ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utá... tovább

Pezsgővel koccintunk, de szinte semmit nem tudunk róla

A pezsgők világába kalauzoljuk el az olvasót, s túránk végére kiderül, hogyan kerülhet buborék a palackba, illetve mit is jelenthetnek a leggyakrabban használt francia jelölések. A pezsgők története jóval fiatalabb a borokénál. 1650-1660 környékén egyes franciaországi, de angol borkészítők körében már megjelent a bor cukrozásának módszere, amely által pezsgett a bor. A kereslet révén hamar tökéletesedtek a technikai eljárások is, megjelent a dugózár, a kíméletesebb prés, a stabil minőségű, ál... tovább

Vendégváró kalauz - hogyan párosítsunk ételt és italt! Kötelező!

Az ételek és italok tudatos párosításának (házasításának) eredménye hasonlatos a jó párkapcsolathoz: 1+1 több lesz, mint kettő. Ám egy rossz páros jelentősen ronthatja mindkettő élvezeti értékét. Miért ne vihetnénk tudatosságot az ital kiválasztásába, kellemesebbé téve a családi, baráti vacsorákat? Az ital felerősítheti az étel ízeit, többet hozhat ki belőle. Most kivesézzük az alapvető sommelier-igazságokat, amelyeket figyelembe lehet venni. Merjünk kísérletezni! Amit nagyon szeretünk, nem k... tovább

Trendi vagy ódivatú az étkezésed?

Úgy tűnik, napjainkban az egészséges táplálkozás nemcsak menő, de jól jövedelmező iparágak sora is épül köré. Minek nevezzük ezt? Lehet paleo, vegán, nyersvegán, egy a lényeg: fogyassz, vásárolj, legyél egészséges, mert aki így táplálkozik, annak nem csak a bifidusz esszenzisze lesz okés, hanem a róla kialakult kép is más lesz a külvilág számára, mint arról az emberről, aki berongyol az ebédszünetében a mekibe, és tol egy sajburgert szigorúan lájtkólával. Úgy tűnik, tényleg azok vagyunk, amit... tovább

Rákfagylalt és átlátszó ravioli - Akarjuk, szeretjük?

Jégbe zárt koktélok, olívaolajból készült kaviár, átlátszó ravioli. Jól hangzik? Ezek a molekuláris gasztronómia példái. A molekuláris gasztronómia a fizika és a kémia keveredése a gasztronómiával, melynek lényege, hogy az elkészítés során gyakorlatilag átalakítják az élelmiszerek ízét és halmazállapotát, textúráját különböző kémiai és fizikai eljárásokkal. És mi az eredmény? Egy merőben új, látványos és meglepő étkezési élmény. A molekuláris gasztronómia azonban nem csak arra törekszik, hogy... tovább

Eszpresszó két cukorral és egy cicával

Egy TANULMÁNY szerint az az igazán egészséges napindító, ha kávé helyett cicás videók nézegetésével töltődünk fel a munkaidőre. De mi van, ha egy olyan helyre térünk be az egész napos rohanás előtt, közben, után, ahol a kávé és a macskák egyaránt adottak? Budapesten van egy ilyen hely, a Cat Cafe, azaz a MACSKÁVÉZÓ. Az egyik tulajdonossal, Szépvölgyi Zoltánnal beszélgettünk. IgenÉlet: Többek között Londonban, Bécsben, New Yorkban, Sidney-ben van cicás kávézó. Meg már Budapesten is. Mikor nyit... tovább