“lát, láttat”

Cetlitől a műalkotásig

Étlap nélkül ma már el sem tudnánk képzelni egy étterem működését, hiszen a menü ad képet az adott helyiség kínálatáról és az ételek, italok áráról is. Napjainkban pedig, amikor érdekesebbnél érdekesebb ételeket kóstolhatunk a világ számos tájáról, elengedhetetlen egy útmutató, amiből megtudjuk, mit is fogunk enni. De nem volt ez mindig így. Az első, kezdetleges étlapok megjelenése a 18. századra nyúlik vissza, viszont már az 1500-as évek közepéről is találhatunk olyan írásos nyomot, mely, ha... tovább

Boldog csoki és még sokan mások

Számos bölcsesség és szállóige maradt fenn a történelem során, amely szorosan kapcsolódik a táplálkozáshoz, az ételek elkészítéséhez és magához az ételhez. Összegyűjtöttük nektek a 10 legismertebbet és talán a legbeszédesebbeket, hiszen ne felejtsük el, ha nem eszünk, nem élünk. Semmilyen értelemben sem. 1. A világegyetemnek csak az élet ad értelmet, és minden, ami él, táplálkozik. 2. Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy. 3. A nemzetek sorsa attól függ, hogyan étkeznek.  4. Egy új fogás... tovább

Chippendale Show: nem csak vetkőzés

A chippendale show pont az a típusú műsor, amely mellett egyetlen nő, de férfi sem tud elmenni szó nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek tetszik, de vérmérséklettől függetlenül mindenki kíváncsi arra, vajon hogyan is zajlik egy ilyen előadás. Zsolttól, táncostól azt is megtudhattuk, hogy nem mindig a „lényeg” a lényeg. Beszélgettünk nulláról, mínuszról és kémiáról is. IgenÉlet: Kezdjük azzal, mit is jelent pontosan a chippendale kifejezés? Zsolt: Kevesen tudják, de ez valójában egy nag... tovább

Riszálod úgyis, úgyis! Twerkelj, hogy szexi légy!

Kremeny Rékától megtanulhatjuk, hogyan kell rázni a popsit a TWERK Akadémián. Persze a fenékbillegetésnél jóval többet kaphat az odalátogató, hiszen a mozgásforma által változik a kisugárzása, nőiesebbnek, szexisebbnek érezhetni magát, ami az élet minden területén jól jön majd. IgenÉlet: Magyarországon még nem annyira elterjedt a twerk. Mi ez pontosan: tánc vagy kőkemény sport? Kremeny Réka: A twerk, ahogy én hívom, „popsirázás mesterfokon”. Különböző táncelemekkel keverem, tehát nem csak a p... tovább

Cici, foci, hamburger, szépség

Már három éve működik Budapesten is az amerikai ötletből világjelenséggé nőtt Hooters sportétterem, vagy ahogy a férfiak hívják, a didibár. A sportesemények mellé „focikajákat” kínálnak, melyeket kívánatos, bögyös, mosolygós lányok szolgálnak fel. A világszerte majd’ 1000 fiókkal büszkélkedő étteremlánc már szépségversenyt is rendez dolgozóinak, ezzel is motiválva és elismerve őket. A 2014-es fordulót a magyar bár felszolgálója, Szolláth Nikolett nyerte. Vele beszélgettünk a Hooters-életérzés... tovább

Mindenre, ami szent

Az ókori mitológiák és vallások egyik meghatározó szimbólumai az állatok, melyeket előszeretettel tiszteltek a letűnt korok emberei azért, mert valamilyen istenség reinkarnációjának, megtestesülésének tekintették. A legtöbb szent állat az ókori Egyiptomban volt, ahol az istenek állattestet öltöttek, de ez a hinduizmusban is erőteljesen megjelent. Összegyűjtöttük nektek az öt leghíresebb szent állatot a világból. A lovakat elsősorban a törökök és az indoeurópaiak tisztelik istenként. A görög m... tovább

Az imádnivaló utcalány – Fogadj örökbe!

Döme utcalány volt, amikor hozzánk került. Egy pici kis szőrpamacs, akit nem lehetett otthagyni az út szélén. Csak nézett, nézett a nagy barna szemeivel, így hát az ember kénytelen volt elővenni egy csokit a táskájából és azzal hazacsalni.  Egyetlen percre sem bántuk meg soha, hogy második kutyánknak befogadtuk. Olyan végtelen hála és szeretet van a szemeiben, amikor ránk néz, hogy azt szavakkal ki sem lehet fejezni. Főleg a férjemet szereti, rajong érte, szerintem már-már szerelmes belé. Ren... tovább

Készülünk a télre, madáretetésre

Természetvédelmi övezet szélén élünk, így a madarak a kertben mindennapos vendégek nálunk, kiapadhatatlan forrást biztosítva természetbarát gyermekeimnek, akik nyaranta az eresz alatt fészkelő cinkék röptanfolyamát izgulják végig, a komposztálni valóból pedig rendre kilopkodnak mindent, amivel a vadkacsákat a házhoz szoktathatják. Az ősz beálltával azonban igyekszem tudatosabbá tenni számukra is a madárvédelmet, s együtt készítjük fel a kertet télire. Már szeptember végétől érdemes kiemelt fi... tovább

(Méz)édes élet

Jön a taknyos idő, egyre többször kerül elő a méz reggelente. Teába, limonádéba keverjük, vagy csak úgy kiskanállal, magában fogyasztjuk, mert immunerősítő hatása legendás. Ráadásul a „termék” legjobb referenciáját maguk a készítők jelentik: a méhek ugyanis ipari mennyiségű mézet fogyasztanak el telente. A felesleg kerül hozzánk, emberekhez, a méhészeknek köszönhetően. De hogyan él egy kolónia? Hogy kerül a méz az asztalunkra?   Egy háziméh kolónia/kaptár/család kb. 60 000 egyedből áll. Által... tovább

Királyi lakomák a kistálakban

Ha a kutyánk, macskánk beszélni tudna, vajon elégedett lenne-e a naponta többször elérakott „svédasztal” kínálatával? S azzal tisztában van-e házikedvencünk, érzi-e, hogy amiért rajong, az élettanilag is jó neki? Miért kerül olyan sokba egy prémium kategóriás állateledel? És az örök kérdés: mi, emberek belekóstolhatnánk-e baj nélkül kedvencünk ragujába? Dr. Magdus Melinda, a Royal Canin Magyarország tudományos kommunikációért felelős menedzsere mindenre megadta a választ.  IgenÉlet: Minden ki... tovább