“eteti magát”

Csokis-kekszes almatorta sütés nélkül

Lekerült a fákról és ládákban várja a telet az alma. Most még harsanós, ropogós, lédús, kemény ez az őszi gyümölcs. Hűvös, borongós estéken bevett szokás nálunk, hogy almázunk. Én hámozom, darabolom, a srácok meg eszik. Vagy a férjem hámozza, darabolja, mi meg esszük. Közben filmet nézünk vagy beszélgetünk. Az alma azonban kiváló süteményalap is.  tovább

Nyáridéző mediterrán egytál

A nyár emléke akkor a legintenzívebb, ha a szánkban érezzük. E borongós őszi napon idézzük fel a napsütés és vízpart hangulatát ezzel a mediterrán egytálétellel! tovább

"A húsleves még a halálból is feltámaszt" - Így hozhatod helyre, ha bűnöztél

Van az úgy, hogy nem reggelizünk, ezért délelőtt farkaséhesen támadjuk meg a legközelebbi gyorséttermet, és amit csak tudunk, felfalunk. Cukros üdítő, hamburger, sült krumpli, shake, fánk – minden, ami szem-szájnak ingere. Már-már az unalomig ismételgetett tény, hogy az egyszerű szénhidrátok milyen betegségekhez vezetnek: cukorbaj, szív- és érrendszeri problémák, sőt Alzheimer-kór is kialakulhat. Azonban nincs minden veszve. Jordan Davidson, a Woman's Health oldalán összegyűjtött néhány olyan... tovább

Néha kell az a lassú, klasszikus, békebeli bableves

Ha hétvégére valamilyen négy fal közül kilépős programot tervezünk, előtte végiggondolom, hogyan is könnyíthetném meg magamnak erre a két napra a főzést. Ilyen nálunk a csülkös bableves. Jó nagy adagot főzök, ami kitart napokig, és mire a kondér aljára érünk, egyre finomabb és finomabb. Ebédre, vacsorára kiváló. Megunhatatlan és imádjuk. Ebéd mellé kiegészíthetjük akár egy gyors és könnyű meggyes piskótával is. Ne feledjük: nem elég szeretteinknek csak enni adni, megúszni és letudni. Fontos, ... tovább

Sós teasütemény délutáni ejtőzéshez

Angliában nagy hagyománya van a teázásnak és természetesen a mellé felszolgált süteményeknek is. Íme, egy lehetőség a sok közül, mivel is tehetjük teljessé a teázás élményét saját otthonunkban is. tovább

Sajtos-rozsos pogácsa

Egyre több a tudatos szülő, akik szénhidrátban és cukorban tocsogó helyett egészséges tízórait, uzsonnát szeretnének a gyermekük táskájába pakolni. Az alábbi rozsos pogácsa sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint fehér lisztes társa, mégis "gyermekkompatibilis". tovább

Kiadós, mégis könnyű őszi ebéd: temesvári szelet

Ahogy megyünk egyre beljebb az őszbe, bizony előkerülnek a tartalmasabb receptek a füzetkéből. Az alábbi egy gazdag recept, mégsem nehéz. Sem elkészíteni, sem megemészteni. Akár családi hétvégeken, akár vendégváráskor megállja a helyét. tovább

Erdély kincse: szeredai parasztcsorba

A lecsóhoz hasonlóan Erdély ismert ételének, a csorbának is rengeteg változata van. A vasárnapi ebéd első fogásaként is megállja a helyét ez a leves, amit különösebb konyhai rutin nélkül is bárki elkészíthet. tovább

Amikor a brokkoli szintet ugrik: remek csirkés egytálétel

A brokkolit igazi "superfood"-ként, profánabban gyúrós kajaként is emlegetik. Természetesen a testépítők egyik kényszerű kedvence, mert tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal, ráadásul meglehetősen kalóriaszegény, ami a diétázók körében nem elhanyagolható szempont. De szerencsére több is van a brokkoliban, mint a sós vízben petyhüdtre főzés. Például ez a remek brokkolis-csirkés egytálétel.   tovább

Maradjunk fiatalok! (receptekkel)

Bárcsak örökre fiatalok maradhatnánk – kívánják sokan, ha máshogy nem is, legalább a külsejükre vonatkozóan. Amikor a húszas éveinkben járunk, azt hisszük, örökre ilyenek maradunk, nem kell semmit tenni a bőrünk feszességének megóvása érdekében. Ahogy átlépjük a harmincat, sokan kétségbeesünk és vadul kezdünk mindenféle krémeket magunkra kenni, hogy lelassítsuk az öregedési folyamatokat. Azonban jó, ha tudjuk, nemcsak kívülről kell ápolni magunkat, a bevitt tápanyagokkal is megóvhatjuk bőrünket. tovább