“eteti magát”

Amikor a brokkoli szintet ugrik: remek csirkés egytálétel

A brokkolit igazi "superfood"-ként, profánabban gyúrós kajaként is emlegetik. Természetesen a testépítők egyik kényszerű kedvence, mert tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal, ráadásul meglehetősen kalóriaszegény, ami a diétázók körében nem elhanyagolható szempont. De szerencsére több is van a brokkoliban, mint a sós vízben petyhüdtre főzés. Például ez a remek brokkolis-csirkés egytálétel.   tovább

Maradjunk fiatalok! (receptekkel)

Bárcsak örökre fiatalok maradhatnánk – kívánják sokan, ha máshogy nem is, legalább a külsejükre vonatkozóan. Amikor a húszas éveinkben járunk, azt hisszük, örökre ilyenek maradunk, nem kell semmit tenni a bőrünk feszességének megóvása érdekében. Ahogy átlépjük a harmincat, sokan kétségbeesünk és vadul kezdünk mindenféle krémeket magunkra kenni, hogy lelassítsuk az öregedési folyamatokat. Azonban jó, ha tudjuk, nemcsak kívülről kell ápolni magunkat, a bevitt tápanyagokkal is megóvhatjuk bőrünket. tovább

Tökre bírjuk: sütőtökös szendvicskrém

Itt az ősz, bizony-bizony! Ezt onnan is tudjuk - ha reggel a bőrünkön nem érzékeljük -, hogy az útszéli dinnyeárusokat felváltották a sütőtökárusok. És ha már felváltották, hát vásároltam is tőlük a minap egy guszta, hosszúkás sütnivaló tököt. Én szeretem úgy natúran, sütőpapíron megpuhítva, kicsit karamellizálva is, de a férjem mindent továbbgondol. (Nálunk ő a creative chef, vagy hogy is mondják ezt menőéknél...) tovább

Mindig van több a túróban: körözött újratöltve

Imádom a körözöttet. Nagyon kevés formában eszem meg a túrót, de körözöttként mindenképpen. Legyen akár egy gyors vacsora, vagy vendégváró falat, mindig megállja a helyét. Kicsit csavartam a recepten, a tejföl helyett krémsajtot teszek bele, így krémesebb, tartósabb és gazdagabb. tovább

Kávés kisokos 10 pontban

10 érdekesség a kávé történetéről. tovább

Ilyen nincs és mégis van, hála a NasiDoboznak: mostantól büntetlenül rágcsálhatsz két étkezés között! (Felidéző)

A NasiDoboz az impulzus étkezést, az élvezeti táplálkozást célozza meg, amely egy nagyon érzékeny témának mondható. A legtöbb emberben a nassolás kimerül csokiban vagy chipsben. A dobozok - ezekkel szemben - különböző eljárásokkal kezelt gyümölcsöket, gabonaféléket és magvakat tartalmaznak, melyek tápanyagban gazdag és változatos kombinációban kerülnek a dobozokba, egy ajánlott étrendbe is beilleszthető módon, így ez részét képezheti a napi tápanyagbevitelnek is, még akkor is, ha az ember dié... tovább

A meleg vacsora tökéletes illúziója: töltött tojás

Ki az, aki olykor nem ötlettelen, és/vagy kedvetlen, amikor főzésről van szó? Velem számtalanszor megesik, hogy a hátam közepére kívánom a vacsorakészítést, mert nem tudom, mi legyen, ami miatt nem kell hat órát a konyhában kushadnom, s legalább a család kétharmada szívesen is fogadja. Ilyenkor jön a töltött tojás, ami azért jó, mert totál megúszós, mégis úgy fest, mintha meleg vacsora lenne… tovább

A gnocchi édes és sós arca

Szeretjük a friss termékeket, de megesik, hogy néha praktikusabb az előkészített. A gnocchi isteni, de házilag elkészíteni meglehetősen időigényes. Szerencsére ebből az ételből a fagyasztott változat is nagyon finom, ráadásul mind édesen, mind sósan csuda jó fogásokat kreálhatunk belőle. Anikó tejszínes gombával bolondította, valamint hozott egy hamis szilvásgombócot is. A két recept azért is praktikus, mert egy alapanyagból megvan a főétel és a desszert is. tovább

Ha nem tehéntejet, akkor mit? Nézzük csak!

Szerencsére sokan döntenek a tejtermékek fogyasztásának visszaszorítása mellett, és az állati eredetű termékeket felcserélik növényi eredetűekre. Hogy van növényi eredetű tej, sajt vagy joghurt, ma már épp annyira nyilvánvaló, mint amilyen nyilvánvaló lett volna a nekem kiosztott pofon, ha nagyanyámat 25 évvel ezelőtt elkezdem a tejtermékek káros hatásaival traktálni. Most sem vállalom a hittérítő szerepét, mert mindenki utána tud nézni, milyen hatással van a szervezetünkre a tejszármazék és ... tovább

Nem ördöngösség: cigánypecsenye házilag

Kisfiam, Benedek imádja a cigánypecsenyét. Igen, a cigánypecsenyét, amit láttunk már romapecsenyeként, fokhagymás szeletként is feltüntetve bizonyos étlapokon, mert néhány éve állítólag valakik kitalálták, hogy a cigánypecsenye elnevezés sérti a kisebbségek önérzetét. Na ne már! A cigánypecsenyében semmi sértő nincs, hiszen nagyon-nagyon finom annak, aki szereti a kicsit zsírosabb, kicsit inasabb sertéstarját. A cigánypecsenye ugyanis tarjából készül, hisz szaftosnak kell lennie. Néhány évvel... tovább